Skip to content

De impact van Google Consent Mode v2

Blog

Heb je recentelijk ook een opvallende notificatie opgemerkt in Google Ads?

– Toestemming voor advertentiepersonalisatie implementeren – 

In 2024 hanteert Google nieuwe maatregelen voor advertentie personalisatie, als onderdeel van de Digital Marketing Act (DMA). Het is belangrijk om dit vóór maart 2024 te regelen. Anders zal dit van invloed zijn op de prestaties van je advertenties. Gelukkig biedt Google Consent Mode v2 de oplossing. Maar wat houdt dit precies in en welke impact zal het hebben?

Google Consent Mode v2 

Consent Mode stelt website-eigenaren in staat om op een meer transparante en conforme manier om te gaan met privacy en gebruikersgegevens. Door het juist inzetten hiervan zorgt het ervoor dat de adverteerders nog steeds relevante advertenties kunnen vertonen aan gebruikers. Hoewel de Consent Mode al een tijdje bestaat, is het nu van belang om deze vóór maart 2024 te implementeren. Na deze deadline zal Google updates uitrollen waarbij ervan wordt uitgegaan dat bezoekers geen toestemming hebben gegeven als er geen Google Consent is toegepast.

De gevolgen

Stel je de Google Consent Mode niet in? Dan kan dit gevolgen hebben voor je website. Google zal de werking van hun tools aanpassen alsof de bezoeker geen toestemming heeft gegeven. Hierdoor bestaat er een grote kans dat er bepaalde data van online gebruikers verloren gaan. Op Google Ads kun je bijvoorbeeld moeilijker gebruik maken van conversie-en remarketing tags, omdat deze niet meer goed zullen werken. Daarnaast zal het ook impact hebben op Google Analytics, waar het gebruik van doelgroepen en advertentiefuncties beperkt gaat worden. 

Optimaliseer en leer

Over het geheel genomen draagt Consent Mode v2 bij aan een gebalanceerde en respectvolle online wereld gericht op dataverzameling. Het is dus cruciaal om de Consent Mode in te stellen als je het maximale resultaat uit jouw websitedata wilt blijven halen. Heb je er niet de juiste kennis voor? Zorg er dan voor dat een specialist mee kan kijken. Zo ben je er zeker van dat jouw website goed blijft functioneren en dat je de waardevolle inzichten kan blijven verkrijgen.