Skip to content

Tal van nieuwe functies voor Google Shopping

Blog

Goed nieuws voor alle webshops! Google heeft maar liefst negen nieuwe functies aangekondigd binnen Google Shopping. Met deze aanpassingen wordt de winkelervaring binnen Google steeds levendiger, waar ondernemers met hun webshops optimaal van kunnen profiteren. Seogi zet de nieuwe functies voor je op een rijtje. Van nieuwe inspiratiepagina’s tot 3D shoppen, de mogelijkheden zijn ongekend! 

De nieuwe functies werden op 28 september vertoond in het jaarlijkse Search On event van Google, waar de techgigant liet weten wat we de komende maanden kunnen verwachten. Wat vooral opvalt is dat de nieuwe technieken en functies online shopping persoonlijker moeten maken. 

Shoppen via zoekbalk
Wanneer je een product via Google intypt, krijg je tegenwoordig al vaak voorgestelde aanbiedingen van webwinkels gepresenteerd. Dit zal spoedig worden uitgebreid, zodat je met het woord ‘shop’ in combinatie met een product direct een feed met artikelen gepresenteerd krijgt. Webwinkels krijgen een prominentere plek en bijbehorende producten worden met aanvullende informatie weergegeven. 

Shop the look
Een nieuwe trend die al veel wordt toegepast op online kledingwebsites: ‘shop the look’. Binnenkort zal deze functie ook op de Google Shopping pagina beschikbaar zijn. Het geeft de klant de mogelijkheid om een complete outfit te bekijken, waaronder de producten afzonderlijk met prijs en webshop worden getoond. Perfect om inspiratie op te doen! 

Hip en stijlvol
Nog een functie die interessant is voor de kledingindustrie: ‘What’s trending?’. Een nieuwe pagina toegevoegd aan Google Shopping, waar gebruikers de nieuwste trends kunnen zien in een aangepaste feed. Het geeft de populairste producten binnen een categorie weer, wat jouw hippe product in één keer blootstelt aan tal van nieuwe potentiële klanten. 

3D shoppen
De verrassing van het Search On event was de aankondiging van een 3D winkelfunctie. Uit onderzoek blijkt dat mensen bij het zien van 3D-afbeeldingen 50% meer aandacht besteden aan de foto’s. Om deze reden is dit misschien wel de interessantste functie voor online winkeliers. 3D-weergave zal eerst alleen voor schoenen beschikbaar zijn, maar later worden uitgebreid naar meer artikelen. Ook doet Google er een belofte bovenop: het introduceert nieuwe technologie om met een handjevol foto’s een volwaardige 360 graden draai te kunnen maken. Zo scheelt het je als ondernemer in de toekomst tijd én geld om producten in 3D aan te bieden. 

Advies bij dure aankopen
Google denkt overal aan. Zo zal later dit jaar een functie worden aangekondigd die je helpt bij het kopen van een duur of groot product. Voor dit soort aankopen is enige research nodig, waar de zoekmachine je bij gaat helpen. Het geeft een overzicht over verschillende soorten, attributen en de prijsklasse. Daarnaast stelt het enkele vragen om de zoekcriteria te kunnen afbakenen. De consument is sneller geïnformeerd en krijgt meer vertrouwen een weloverwogen keuze te maken. 

Extra informatie van andere bronnen
In de aankomende maanden zal er een nieuwe button worden toegevoegd door Google. Met deze knop krijg je direct te zien hoe een product wordt beoordeeld door anderen, waardevolle achtergrondinformatie over het gebruik en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Daarnaast geeft deze pagina de mogelijkheid een product door de zoekmachine te halen, op zoek naar de laagste prijs. 

Persoonlijke zoekresultaten
Het personaliseren van de winkelbeleving staat in deze Google Shopping update centraal. Zo krijg je binnenkort meer zoekresultaten op basis van je voorgaande aankopen of bezochte websites. Ook wordt het mogelijk om je voorkeuren direct aan te geven en op basis daarvan Google af te speuren. Denk aan het filteren op geslacht en merken aan te vinken waar jij fan van bent. Mocht je stijl ondertussen veranderd zijn of heb je behoefte aan een frisse blik? Dan zet je de personaliseerde zoekresultaten eenvoudig uit en krijg je weer zicht op het gehele assortiment. 

Trendy filters
Als het gaat om gericht winkelen zet Google Shopping nog een stapje extra. Het introduceert dynamische filters, die automatisch worden aangepast op veel gezochte zoektermen. Zo is het mogelijk om te zoeken op stijlen die op dat moment in de mode zijn. Hierdoor ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends en kun je je bewust daarop oriënteren. 

Google als inspiratiebron
In de ‘Discover’-functie van de Google app zullen er gepersonaliseerde suggesties staan op basis van je eerdere aankopen. Een vervolg op de eerder besproken functie ‘shop the look’. Zo zie je afbeeldingen van verschillende modeblogs passend in jouw straatje. Zit er iets bij wat je leuk vindt? Via Google Lens krijg je een overzicht waar het product te koop is. 

Benieuwd wat deze trends voor jouw webshop kunnen betekenen? Als officieel Google Partner weten wij als geen ander hier op in te spelen. Neem contact met ons op en vind uit wat de mogelijkheden zijn!